Medveles Szlovéniában

Medveles Szlovéniában

A szomszédos Szlovéniában számos lehetőségünk van a kikapcsolódásra. Az ország méretének, éghajlati- és földrajzi adottságainak köszönhetően egyazon napon strandolhatunk a tengerparton, raftingolhatunk a sebes folyókon, vagy túrázhatunk a hegyekben az összesen 7000 km túraútvonal egyikén. A vizekben is gazdag kis ország felét erdő borítja, szárazföldi és vízi élővilága igen változatos.

Bepillantás a medvék életébe

Szlovénia legdélebbi régióját az ország tüdejének is nevezik, hiszen a terület mintegy 91%-át erdő borítja. Az erdő ideális élőhelyet biztosít a különböző állatfajoknak, nagy számban élnek itt farkasok, hiúzok, sasok és nem utolsó sorban medvék, melyből az országban kb. 800 példány él. A Kocevsko régió erdőjében áprilistól októberig vezetett túra keretein belül lehetőségünk nyílik arra, hogy bepillantást nyerjünk a medvék életébe.

Medvebocs Szlovénia

A medveles túrázással kezdődik, melyhez természetesen túravezetőt is kapunk magunk mellé, aki megmutatja, hogyan találhatjuk meg és azonosíthatjuk a vadak nyomait. Emellett azt is elmondja, hogy hol találhatóak azok a helyek, ahonnan a legjobb fotókat készíthetjük az állatokról. A csodálatos erdei környezet már önmagában is energiával tölt fel, a túra részeként azonban még helyi termékekből álló pikniken is részt vehetünk. Az erdő szélén pedig egy étteremben tradicionális ételeket fogyaszthatunk. Ezután a túravezető felkészít a túra fénypontjára a medvelesre.

A zajos civilizációt vadászok kíséretében hagyjuk el, behatolva az erdő mélyére. Egy rövid séta után eljutunk egy vadászleshez hasonló, medve megfigyelőpontra. A lesek ablakokkal ellátottak és ideális fényviszonyokkal rendelkeznek a hobbifotósok számára is.

A medvék élete

Hogyan készüljünk a túrára?

A túra egész napos és meglehetősen sokat kell gyalogolni, így fontos, hogy a programnak megfelelő cipőt és ruhát viseljünk, valamint jó, ha van egy alap kondíciónk. Fontos, hogy ne vigyünk magunkkal erős illatú élelmiszert és ne használjunk túl erős parfümöt. A programon gyerekek is részt vehetnek, de csak 10 éves kor felett. Mivel a medvék ezen a részen szabadon élnek, így nincs garancia arra, hogy találkozni is fogunk az állatokkal, de önmagában a túra és a természet közelsége is hatalmas élmény.

Booking.com